Finanční podpora stravování – Obědové konto

Obědové konto Prahy 7 je iniciativou, která byla zřízena na podporu rodin v obtížné ekonomické situaci. Tento projekt pomáhá těm, kteří potřebují krátkodobou finanční pomoc, například na úhradu školních obědů pro své děti.

Pokud se nacházíte v situaci, kdy nemáte nárok na státní podporu nebo čekáte na rozhodnutí Úřadu práce, Obědové konto Vám může pomoci překonat tuto dobu. Peníze z tohoto konta jsou určeny právě pro ty rodiny, které sice těsně nesplňují kritéria státní podpory, ale stále potřebují pomoc, aby zajistily svým dětem důstojné podmínky ke stravování.

Jak to funguje?

 

Pokud máte finanční potíže a potřebujete pomoc s úhradou obědů, stačí se obrátit na ředitelku mateřské školy. Ředitelka Vaši žádost projedná se zástupci zřizovatele, Odborem školství a Odborem sociálním a pokud bude schválena, obědy budou zpětně proplaceny mateřské škole.

Podpora z Obědového konta může být tím správným krokem pro překlenutí těžkého období a zajistí, že Vaše děti dostanou kvalitní stravu, aniž byste museli řešit okamžité finanční problémy.

Podrobnější informace o této pomoci najdete na webu Městské části Praha 7.

Městská část Praha 7 ve spolupráci s vedením mateřských škol zřídila obědové konto pro děti ze sociálně slabých rodin a obrací se na veřejnost s následující informací:

Přispět můžete i vy!

 

Přispěním na toto konto dáváte dětem nejen jídlo, ale i pocit bezpečí a jistoty, že na ně někdo myslí. Transparentní účet ČS a.s. 2003844339/0800 je otevřen pro všechny, kteří chtějí podat pomocnou ruku těm nejmenším. Děkujeme Vám za každou podporu, která může změnit dětský život k lepšímu.